Gerhard Haas GmbH & Co. KG

A Gerhard Haas GmbH & Co. KG nagy múlttal rendelkező, háztartási termékek fejlesztésére, gyártására és értékesítésére specializálódott családi vállalat.

Minden 1952-ben kezdődött természetes alapanyagokból készült kefékkel és partvisokkal.

Azóta folyamatosan bővítjük a kínálatunkat. Továbbá a hagyományos termékeinken túl a higiéniai és mikroszálas termékek, továbbá a kerti és a nagy méretű műanyag termékek is a kínálat részét képezik.

1986-ban megvásároltuk és bővítettük a jelenlegi székhelyünket Stockachban, és megteremtettük az előfeltételeit annak, hogy megfeleljünk a piaci igényeknek. A nagy csarnokok és a csúcsmodern géppark lehetővé tették a gyártásunk áthelyezését a saját stockachi vállalatunkhoz.

Majd közvetlenül a rendszerváltás után, 1990-ben tovább terjeszkedtünk és megalapítottuk Mosonmagyaróváron a magyarországi leányvállalatunkat, a LAJTA-HAAS Kft. Ahol előszőr fa és műanyag kefék gyártásával és kötésével indult a nagyüzemi gyártás, majd tovább fejlődve háztartási műanyag termékek fröccsöntésével, valamint varrott tisztító eszköz anyagok és fa termékek gyártásával folytatódott tovább. Így már több mint három évtizede, a világszerte jó hírnévnek örvendő kedvelt Rival® termékeink már a Kisalföldön, Mosonmagyaróváron található üzemeinkben is előállításra kerülnek. Büszkék vagyunk arra, hogy vállalatcsoportunk magyar oszlopa már több mint 30 éve a nyugat-magyarországi régió megbízható munkaadójává nőtte ki magát.

Így fejlődött a Gerhard Haas GmbH & Co. KG és a Lajta-Haas Kft. – már a harmadik generáció által vezetve, amire igazán büszkék vagyunk – Európa egyik vezető műanyagtermék gyártójává a háztartási termékek és takarítóeszközök gyártásának területén.

Reméljük, hamarosan Önt is partnereink között tarthatjuk számon!

 • Burstenbinder-scaled-e1594569190761

  1952

  Az alapítás éve, alapítónk:
  Gerhard Haas

 • 11125282_shift-966x593_1qw-Dq_UMviWn

  1986

  A székhely megvásárlása
  és átépítése Stockachban

 • lajta-haas-kft-rival-ungarn

  1990

  Alapítás: Lajta-Haas Kft. Magyarország

 • 2018

  Bővítés új épület kialakításával
  Hardt, Ipari Park

 • 2022

  Jubileum:
  70 éves a vállalat

 • 2023

  Új technológiák a körforgásos gazdaság érdekében

Folyamataink

A fejlesztéstől az értékesítésig

Fejlesztés

Termékfejlesztőink folyamatosan haladnak a korral és új termékeket és termékcsaládokat fejlesztenek.

Gyártás

A termékeinket Dél-Németországban, a festői Boden-tó közelében elhelyezkedő és Mosonmagyaróvári üzemeinkben gyártjuk – Made in Germany/Made in Hungary.

Marketing

Termékeink nagy részét saját RIVAL márkanév alatt értékesítjük a kiskereskedelemben és a diszkont hálózatokban.

Logisztika

A logisztikai folyamatainkat magasraktárainkból és kültéri raktárainkból irányítjuk.

#értékeink

Ezt képviseljük.

Filozófiánk és értékeink

Mi, a Gerhard Haas vállalatcsoport Németországban és Magyarországon gyártjuk a termékeinket, és büszkék vagyunk arra, hogy-e két országban több mint 400 munkahelyet teremtettünk és folyamatosan bővülünk. Fontosak számunkra a munkatársaink – éppúgy, mint vállalatunk átgondoltan kialakított termékei, melyekkel az a célunk, hogy a legjobb segítőtársak legyenek az Ön háztartásában.

Ehhez a legfontosabb számunkra az, hogy mindenki számára elérhetők legyenek a termékeink, és a háztartási segédeszközeink már a legkisebbektől kezdve nagy segítséget nyújtsanak mindenki számára. Nagy figyelmet fordítunk a tanúsítványokkal igazolt szigorú minőségellenőrzése, és folyamatosan betartjuk az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő termékekre vonatkozó irányelveket. Ismerjen meg minket és Rival® termékeinket.

A délnémet és lajta-hanság régióból az egész világba – „made in Germany”/Made in Hungary Rival® háztartási termékek.

bestaendig-philosophie-rival

Időtálló

A Gerhard Haas vállalatcsoport a kezdetektől fogva egy elkötelezett és következetes családi vállalat. A termékeinkkel kapcsolatban magasra állítottuk a mércét.

innovativ-philosophie-rival

Innovatív

Termékfejlesztőink folyamatosan a kor szellemének megfelelő új termékek és termékcsaládok fejlesztésén dolgoznak a modern szempontok figyelembevételével. Kezdettől fogva szem előtt tartjuk azt, hogy az innovatív és praktikus termékek kerüljenek a fogyasztókhoz.

Made in Germany / Made in Hungary

Termékeinket a kezdetektől fogva szakembereink az állandó megújuló piaci igények megfelelően fejlesztik. Kezdetben egy kis üzemben dolgoztunk Stockach-Winterspürenben, de azóta nemzetközi vállalattá nőttük ki magunkat. Büszkék vagyunk arra, hogy a termékeink Németországban és Magyarországon készülnek – azaz MADE IN GERMANY / MADE IN HUNGARY termékek.

Kreativitás

A kreativitás minden üzleti folyamatunkban fontos szerepet játszik. A termékfejlesztés mellett további olyan kreatív ötleteink is vannak, amelyekkel a gyártás, a fenntarthatóság és a logisztika területét pozitívan befolyásoljuk és előremozdítjuk.

nachhaltig-philosophie-rival

Fenntarthatóság

Kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelemre. Hogy csak kettőt említsünk a számtalan fenntarthatósági intézkedésünkből: Büszkék vagyunk a műanyaghulladékot újrahasznosító berendezésünkre és az épületünk tetején elhelyezett napkollektorainkra, amivel saját áramot fejleszthetünk.

#Környezetvédelem

Ezen a területen is tevékenyek vagyunk.

Környezetvédelem

A Gerhard Haas vállalatcsoportnál komolyan vesszük azt, hogy tennünk kell a környezetvédelem érdekében.

Az elmúlt években ezért beüzemeltünk egy műanyaghulladék újrahasznosító berendezést is. Külön gyűjtjük és újrahasznosítjuk a gyártás során keletkezett valamennyi műanyag hulladékot. Az így keletkezett műanyag granulátum képezi az újrahasznosító programunk nyersanyagát. A Gerhard Haas GmbH & Co. KG volt az első gyártó Németországban, aki ilyen programmal jelent meg a piacon.

Továbbá a vállalaton belül a teljes szállítótartályos rendszerünket többutas rendszerré alakítottuk át. Ezek a tartályok is kizárólag újrahasznosított anyagból készültek.

recyclinglinie-logo

Mivel a szívünkön viseljük a környezetünk sorsát: Próbálja ki a sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtőkből származó ÚJRAHASZNOSÍTOTT ANYAGOKBÓL KÉSZÜLT TERMÉKCSALÁDUNK termékeit.

FÁBÓL

– AMI PONT NEKEM VALÓ!

A természetes alapanyagokból készült kefékkel és partvisokkal kezdtük a tevékenységünket. Ezek a ma már modern színekben és egyedi dizájnnal kapható termékek még keresettebbé váltak, mint régebben.